Perkedel

In Indonesië vind je op straat veel kleine eetkraampjes waar warme snacks verkocht worden. Zo halverwege de middag heb je in een tropisch klimaat best zin in iets hartigs. Deze maïskoekjes kikkeren je weer op voor een poosje. Een lekker warm tussendoortje dus. Tijdens een aantal ontmoetingen in het afgelopen jaar heb ik deze maïskoekjes ook geserveerd. Daar vielen ze prima in de smaak.

Ingrediënten

1 blikje mais 
¼ rode paprika, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
2 lente-uitjes, fijn gesneden
1 theelepel sambal 
wat zout
½  kruidenbouillontablet, verkruimeld
1 theelepel ketoembar
½ theelepel trassi  (kun je evt. weglaten)
paar stengels selderij of peterselie, fijngesneden
50 gram bloem
1 ei

zonnebloemolie om te bakken

Voorbereiding:
Maal de maïs met het vocht met een staafmixer klein. Je mag nog stukjes maïs zien.
Voeg alle overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar tot een ‘korrelig’ beslag.

Bereiding:
Verhit een klein laagje olie in een koekenpan. Maak met behulp van een eetlepel een paar kleine pannenkoekjes.  Bak ze goudbruin. Draai ze om als de bovenkant droog is. Bak de tweede kant ook nog even.
Haal de maïskoekjes uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Tips:
Eet de maïskoekjes warm als snack bij de borrel. Je kunt de maïskoekjes van tevoren maken en vlak voor gebruik even opwarmen. Koud zijn ze trouwens ook lekker. Neem ze bijvoorbeeld mee bij een picknick.

Maak grotere maïskoeken door meer beslag per koek in de pan te doen en eet de maïskoeken als vleesvervanger.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *