Gemberkoffie

Gemberkoffie is een drank die heerlijk verwarmt in de winter en die je als ijskoffie kunt drinken in de zomer. Omdat deze drank in Indonesië zoet wordt gedronken, vind je in dit recept het ingrediënt ‘gecondenseerde melk’. Dat wordt verkocht in een blikje. Je vindt het in de supermarkt vaak bij de buitenlandse producten, hoewel de fabrikant Friesland Campina gewoon in Nederland zit. Ook hier kunnen we dat merk kopen. Houd je beslist niet van zoete koffie, vervang dan de gecondenseerde melk door gewone warme of koude melk.

Ingrediënten

  • Gemalen koffie
  • Stukje gember van één tot twee centimeter, geraspt
  • Scheutje gecondenseerde melk
  • Warme melk of juist koude melk
  • IJsklontjes voor de ijskoffie

Zet een potje sterke koffie van gemalen koffie en geraspte gember. De gember doe je dus in het filterzakje, boven op de koffie.

Giet een scheutje gecondenseerde melk in je koffiebeker tot de bodem bedekt is. Giet de hete, sterke gemberkoffie erop tot ongeveer 1/3 van je beker. Vul aan met hete melk in de winter of juist met koude melk uit de koelkast in de zomer. Houd voor ijskoffie ruimte in je beker voor ijsklontjes om je koffie lekker koud te maken.

Eén gedachte over “Gemberkoffie”

  1. Oh oh, die plastic zakjes. Vanmorgen op de groentenmarkt in Meerzorg, ja we zijn weer in Suriname, gaf ik keurig mijn tas af aan de dame die mijn mandje uitpakte en de prijzen doorgaf aan de kassière. Toen ik de tas thuis uitpakte zaten al de groenten en bananen keurig apart verpakt….in plastic! Volgende keer beter opletten dus;).
    En die gemberkoffie ga ik proberen. Bedankt, Alice.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *