Gado-Gado

Voor warme zomerdagen een heerlijk fris recept. Gado-gado wordt doorgaans op kamertemperatuur gegeten. Het is lekker als de pindasaus wel warm is.

Ingrediënten
3 of 4 verschillende groenten bv:
boontjes / bloemkool / paksoi/ taugé / aardappel / witte kool

Komkommer
Eieren ½ per persoon
Tahu/tofu
Kroepoek
Pindasaus
Rijst

Bereidingswijze:

Kook de rijst.

Kook de eieren hard.

Blancheer de groenten één voor één in kokend water waar zout en peper aan toegevoegd zijn. Harde groenten iets langer laten koken dan bladgroenten. Zorg dat de groenten niet te slap worden. Taugé slechts enkele seconden.

Schik de groenten soort bij soort op een schaal. Laat het er fleurig uitzien, let op de kleur en de vorm, wissel het af. Je kunt een rechthoekige schaal gebruiken of een ronde.

Schik de komkommer rondom of langs één rand.

Snijd de tahu in blokjes en bak ze in hete olie tot ze bruin zien.

Maak de pindasaus, volgens een pakje, kuipje of maak hem zelf.

Serveer alles apart in schaaltjes of kommetjes, of maak voor iedereen een mooi bord klaar. Geef dan de pindasaus er apart bij.

Dit is mijn Nederlandse manier van gado-gado maken. In Indonesië krijg je alles door elkaar gehusseld. Dat kun je ook doen. Maar het voordeel van mijn manier is dat iedereen kan kiezen wat hij of zij op zijn bord wil scheppen.

Eén gedachte over “Gado-Gado”

  1. Wat een heerlijk en betrekkelijk eenvoudig gerecht met niet veel onbekende ingrediënten, ik ga dit zeker eens maken! Dankjewel Alice!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *