Mie Kuah is een soort Mie soep. Wat mij betreft een goed alternatief voor mie goreng als ik een keer wat minder olie wil gebruiken. In Mie Kuah zit vaak ook wat meer groente, afhankelijk van de kok.

Ben je eens lui, heb je geen zin om echt te gaan staan koken maar heb je toch zin in warm eten of houdt je van een warme lunch, dan is Mie Kuah een snel te bereiden gerecht, omdat je gebruik kunt maken van een pakje mie waar al kruiden bij in zitten. Gebruik elk restje groente dat je nog in je koelkast hebt liggen en wat je zelf vindt passen.
En als je het in plant in je weekmenu kun je ook steeds een beetje groenten overlaten voor dit gerecht.
Het volgende recept is voldoende voor één persoon als hoofdgerecht of voor twee personen als soepje bij een boterham.
Ingrediënten
1 pakje Indo Mie of Yum-Yum
Gebruik wat groenten uit het volgende lijstje:
1 worteltje
1 handje boontjes
Een stukje witte kool
Een paar blaadjes paksoi
Een klein uitje
Een stukje rode peper of paprika
Een paar champignons
Wat maiskorrels
Een stukje prei
Gebakken uitjes
Bereiding
Snijd de groenten in kleine stukjes of reepjes. Kook de hardere stukjes groenten in 300 ml water in een pannetje voor 3 tot 4 minuten. Voeg de kruiden uit het zakje mie toe. Voeg de mie en de zachtere groenten toe. Kook nog 1- 1½ minuut. De mie en de groenten moeten niet te zacht zijn, in je kom gaart de mie nog na.
Doe de soep in een kom of verdeel over twee kommetjes, strooi er wat gebakken uitjes over.
Je kunt hier ook goed een ei doorheen klutsen tijdens het koken of een los ei koken, halveren en in de soep leggen.
Tip:
Yum Yum is een pakje mie met kruiden. Het ligt in de supermarkt in het schap bij de soepen. Het is in verschillende smaken verkrijgbaar. Ik gebruik graag de kippen variant.