(Zoet-zure garnalen)

Ingrediënten voor een gezond en gevuld garnalengerecht:
Gepelde en schoongemaakte garnalen; dit kunnen grote of kleine garnalen zijn
1 grote wortel in dunne plakjes
½ groene paprika in blokjes en/of 1 handvol boontjes in schuine stukjes
½ rode paprika in blokjes
4-6 tomaten in parten
4 schijven ananas in stukje uit blik of neem eens een verse ananas, neem dan een kwart tot een halve ananas
paar bosuitjes in ringen
1 ui in grove stukken gesneden
stuk verse gember fijngesneden of geraspt
2 tenen knoflook fijngesneden of geperst
1 rode peper in ringen af smalle stroken
zonnebloemolie
scheutje azijn of citroensap
zout en peper
Verwarm de olie in een hapjespan op een middelmatig vuur.
Fruit de ui een minuutje of tot ie glazig ziet, voeg daarna de gember, knoflook en rode peper toe. Fruit zachtjes mee.
Voeg de groenten toe in volgorde van hardheid: wortel, boontjes, paprika, bak ze even mee.
Voeg de tomaten toe en laat alles op een zacht vuur tot een dikke saus worden. De groenten mogen nog wel ‘beet’ hebben.
Voeg de ananas toe en de garnalen.
Voeg een scheut azijn of citroensap toe. Als de garnalen roze kleuren zijn ze gaar.
Voeg ten slotte nog de bosuitjes toe en verwarm niet langer dan een minuut mee.
Proef. Voeg zout en peper toe en beoordeel of er nog een schepje suiker of een scheutje azijn of citroensap bij moet. Je kunt ook de sap van de ananas uit blik gebruiken.

Tips:
Je kunt ook stukjes witte vis gebruiken in plaats van garnalen.
Proef de verse ananas eerst: als ie iets zuur is kun je wat meer suiker toevoegen aan de saus.
Varieer gerust met de groenten
Lekker met witte rijst, gezond met zilvervliesrijst.