Leuk dat je op mijn blog kijkt.
Ik deel hier lekkere Aziatische recepten en duurzame tips.
Recepten
Ik houd van koken en Kees en ik nodigen graag mensen aan tafel uit om mee te eten. Veel recepten op deze blog heb ik ooit uit kookboeken of websites gehaald. In de loop van de tijd zijn het mijn eigen recepten geworden. Ik probeer de smaken van Indonesië zoals ik het me herinner, terug te halen. Veel Aziatische recepten hebben verschillende varianten. Gerechten kunnen op het ene eiland net wat anders bereid worden dan op het andere eiland. Soms is dat afhankelijk van wat er plaatselijk verbouwd of gevangen wordt. Rijst, zoete aardappels of sago kan het basisvoedsel zijn. Religie en cultuur spelen ook een rol. Denk aan het wel of niet eten van varkensvlees.
Alle producten en specerijen kun je vinden in Aziatische toko’s. Het is echt de moeite waard om daar eens te gaan kijken. Maar tegenwoordig vind je heel veel producten gewoon in de supermarkt. En heb je iets niet in huis? Dan laat je dat ingrediënt gewoon weg en maak je je eigen variant.
Duurzaam leven
In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd over duurzaam leven. Mijn ogen zijn open gegaan voor hoe de prachtige schepping vervuild wordt. Door het volgen van een Micha-cursus* en door mee te doen aan een actie van onze afvalophaaldienst, heb ik anders leren kijken naar voedsel en verpakkingen. Daardoor ben ik vooral anders boodschappen gaan doen. Dat ging stap voor stap. In deze blog deel ik mijn ervaringen met je en ik geef je tips. Sommige tips zijn erg makkelijk uit te voeren, door in de winkel bijvoorbeeld een andere keuze te maken. Andere tips vragen wat meer inspanning, zoals een stukje omfietsen of een half uurtje in de keuken staan voor een DIY (Do-It-Yourself) actie.
Als je een poosje met me meeloopt en af en toe wat uitprobeert, leer je in de loop van de tijd hoe je zelf bij kunt dragen aan goede zorg voor de schepping.
* hierover schrijf ik later een blog