Snelle Smakelijke Chinese Kool

Ingrediënten

2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 cm gemberwortel
1 rode Spaanse peper
1 groene Spaanse peper
¼ theelepel trassi
½ bouillonblokje kip
1 struik Chinese Kool
zonnebloemolie

Bereidingswijze

Snijd de sjalotjes, de knoflook, de gember en de Spaanse pepers fijn. Halveer de Chinese Kool eerst in de lengte en snijd de helften in stukken van 1 centimeter breed.
Verhit olie in een wok of hapjespan. Bak de fijngesneden sjalotjes en specerijen met de trassi op een middelhoog vuur. Roer voortdurend, zodat de specerijen niet aanbranden.
Voeg na ongeveer drie minuten de witte helft van de Chinese Kool toe. Schep al bakkend om. Voeg een klein beetje water toe als het geheel te droog wordt.
Doe de bovenste groene helft van de Chinese Kool erbij.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Schep nog een paar keer goed door. Haal de pan van het vuur en schep de Chinese Kool in een schaal.

Tips:
Chinese Kool is erg snel gaar. Roerbak maar kort, anders wordt de kool te slap.
Afhankelijk van de grootte van de kool (en van je smaak natuurlijk) kun je meer of minder specerijen gebruiken.

Eén gedachte over “Snelle Smakelijke Chinese Kool”

Laat een antwoord achter aan Agnes Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *